Kenia: einde verbod live tv-uitzendingen

Nairobi. De Keniaanse regering heeft gisteren het verbod op live tv-uitzendingen opgeheven. Het verbod werd een maand geleden ingesteld omdat gevreesd werd dat live-beelden van het geweld dat het land teistert, een versterkend effect zouden hebben. Volgens de autoriteiten is de veiligheidssituatie inmiddels verbeterd. De bemiddeling in het conflict werd gisteren bemoeilijkt nadat de belangrijke onderhandelaar Cyril Ramaphosa zich had teruggetrokken. Ramaphosa smeedde in 1994 een regering tussen de partijen van Nelson Mandela en W.F. de Klerk, de laatste apartheidspresident. Gisteren trok hij zich terug, omdat de Keniaanse autoriteiten zich sceptisch over hem uitlieten. Oud-VN-chef Kofi Annan riep gisteren op tot het vormen van een Waarheids- en Verzoeningscommissie om de crisis te beëindigen. In Zuid-Afrika werd zo`n commissie ingesteld om licht te werpen op de misstanden tijdens de apartheid.