Film van de dag

The Weight of Water. Regisseur Kathryn Bigelow baseerde zich op de roman van Anita Shreve. Het betreft een dubbele moord voor de kust van Nieuw-Engeland in maart 1873: twee Noorse emigrantes zijn gruwelijk afgeslacht, een derde ontkomt; de overlevende (Sarah Polley) wijst de dader aan die wordt opgehangen. In onze tijd onderzoekt een beroemde fotografe (Catherine McCormack) de moord in gezelschap van haar, met een Pulitzerprijs voor poëzie onderscheiden, echtgenoot (Sean Penn), diens broer (Josh Lucas) en zijn vriendin (Elizabeth Hurley). Op een jacht voor de kust blijkt seksuele repressie en verleiding nog net zo belangrijk te zijn als in 1873. De seksuele broeierigheid van de hedendaagse episode doet sterk denken aan Roman Polanski’s debuutfilm, Mes in het water. In Nederland alleen op dvd uitgebracht. (Kathryn Bigelow, 2000, VS/F/CDN), BBC1, 0.35-2.20u.

André Waardenburg