Correcties & aanvullingen

ABN Amro

In het artikel Vanaf vandaag ben ik hier de baas (2 februari, pagina 19) staat dat Jos ter Avest een van de veertien vertrokken topmanagers bij ABN Amro is. Ter Avest is weliswaar opgestapt als hoofd van de afdeling compliance (interne controle), maar heeft inmiddels bij ABN Amro een nieuwe functie gekregen, als transitiemanager bij private clients (bankieren voor rijke particulieren).

Agendia

In het artikel Het wachten is op de doorbraak (1 februari, pagina 11) staat dat biotechnologiebedrijf Agendia binnenkort diagnostische tests op de markt wil brengen. Drie tests van het bedrijf zijn al commercieel beschikbaar.

Brandstof

In het fotobijschrift Airbus voert eerste schone vlucht uit (2 februari, pagina 21) is sprake van de Gas-to-liquid biobrandstof. Dit is echter geen biobrandstof. Wel is Gas-to-liquid brandstof schoner dan kerosine.

Column

Per abuis is de column Visseren over Vet over het metaboolsyndroom die reeds in Zaterdag &cetera van 26 januari stond, nogmaals verschenen in de bijlage van afgelopen weekeinde. De gemiste column zal verschijnen op de weblog (www.nrc.nl/visseren) en in de komende weekeindbijlage.

Hella Haasse

Onder het stuk Klik door naar Oeroeg, ga niet langs Appeltern (Boeken 1 februari, pagina 8/9) over Hella Haasse staat dat Uitzicht een bundel essays is ‘die de schrijfster opnieuw heeft geredigeerd’. In het boek zelf staat vermeld: ‘Essays, portretten en beschouwingen gekozen en van een nawoord voorzien door Margot Dijkgraaf en Patricia de Groot.’ Dit laatste is juist.

Columnist

In het artikel Hoezo linkse lente? De balans na honderd weken links stadsbestuur in Amsterdam in het maandblad M van februari 2008 (pagina’s 19-34) staat dat een spreker op een PvdA-ledenvergadering optrad als ‘Lucas de Linkse Lul’, columnist van de website Geen Stijl.nl. De betreffende spreker, Bert Brussen, werd als zodanig voorgesteld, maar was op dat moment al gestopt met die column. Hij was van 1 januari 2006 tot 1 januari 2007 als ‘Lucas de Linkse Lul’ aan Geen Stijl verbonden.