Beursbedrijf NYSE Euronext boekt hogere nettowinst

New York, 5 febr. Het trans-Atlantische beursbedrijf NYSE Euronext heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar een nettowinst geboekt van 156 miljoen dollar (105 miljoen euro). In dezelfde periode een jaar eerder kwam de winst van de uitbater van onder meer de effectenbeurzen in New York en Amsterdam nog uit op 45 miljoen dollar. Dat was voor de fusie met Euronext. De omzet kwam uit op 1,1 miljard dollar (713 miljoen euro). Volgens het bedrijf is de hogere winst te danken aan sterke handelsvolumes. Ook in januari zette deze ontwikkeling zich door. Het was de drukste maand ooit op de Europese beurzen van NYSE Euronext met 41,5 miljoen transacties, een toename van 80 procent tegenover een jaar eerder. In de VS steeg het aantal transacties met 40 procent naar 3,9 miljard.