Aan iedereen die tekent

Hallo stelletje bemoeials! Ik val maar meteen met de deur in huis: ik vind de actie vroegopstap grote onzin, en een actie die het uitgaansleven de grond in wil boren. Echt, superzielig om te gaan lopen mekkeren over sluitingstijden die al jaren zo zijn! Ik zou de ‘bezorgde moeders uit het noorden die heel Nederland hun mening willen opleggen’, willen vragen: hoe was het “vroegah” dan met uitgaan? Vast en zeker net zoals nu! Goed, het gaat jullie om het feit dat de jeugd tot een uur of 5 op straat loopt, maar wat ik lees op de site en in jullie Open brief van vorige week, is dat het indrinken ook een probleem zou zijn. En dus is de oplossing: eerder naar de discotheek, geen indrinken meer, eerder thuis. Maar beste moeders, dat is complete onzin! Als er niet meer wordt ingedronken, en er wordt eerst massaal naar discotheken gegaan, dan zal ik de opvolger van het indrinken vast aankondigen: Het Aftanken. Na het kroeg/discotheekbezoek nog even gezellig doortrekken tot een uur of 5 bij iemand thuis! En dan zit je weer op het normale schema.

Mocht de actie gaan slagen – maar dan ga ik even van het allerslechtste scenario uit – en de kroegen en discotheken gaan om 02.00 uur dicht, dan hebben we de poppen pas echt aan het dansen. Na sluitingstijd gaat iedereen de straat op – tegelijk, want er is geen spreiding. Nou dan krijg je een zooi en overlast, niet te krap. Dat was wat ik even kwijt wilde.

De groeten!

En vooral veel groeten aan laatopstap.nl, de schitterende tegenactie van dat andere geleuter!

Wekelijks schrijft iemand op uitnodiging een brief aan de next-generatie. Tom Klinkenberg (18) is scholier in Zwolle