6.000 bomen gaan om in Bijlmerpark

6.000 bomen gaan om in Bijlmerpark Amsterdam, 5 febr. In stadsdeel Zuidoost in Amsterdam zijn houthakkers gisteren begonnen met de kap van 6.000 bomen in het Bijlmerpark. Het park was verwaarloosd, onveilig en werd daardoor weinig gebruikt, wat reden was voor het stadsdeel om het park in vier jaar compleet te renoveren. Buurtbewoners hadden zich lang verzet tegen de kap van zoveel bomen maar de Raad van State besloot eind januari dat de bomen gekapt mogen worden. Volgens die buurtbewoners zou het park wel gebruikt worden als het stadsdeel de moeite had genomen om het te onderhouden. Door de kap komt er onder meer ruimte voor drie voetbalvelden en een atletiekbaan. Foto Ronald Bakker. Foto Ronald Bakker In het Amsterdamse Bijlmerpark is maandag begonnen met de kap van zesduizend bomen. Het park is verwaarloosd, onaantrekkelijke, onveilig en moet daarom volgens het stadsdeel Zuidoost een grote opknapbeurt krijgen waarbij het kappen van de bomen noodzakelijk is. Bewoners en gebruikers van het park hebben de kap proberen te voorkomen echter tevergeefs. De opknapbeurt van het park duurt in totaal vier jaar en wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf Ballast Nedam. Bakker, Ronald