4 Likken

Stalen lolly, als sleutelhanger

Stalen lolly

www.zielonka-shop.nl, 10 euro inclusief verzending

Iedereen ruikt het als je koffie, sinaasappel of een boterham met pindakaas genuttigd hebt, maar heel erg is dat niet. Echt vies zijn bier, melk, rauwe ui en te veel knoflook – als mondlucht van iemand anders. Zeker tijdens een zakelijke bespreking kunnen dat soort geuren nogal overweldigend zijn. Van die van jezelf heb je nooit last, vreemd genoeg. Voor geurtjes aan je handen zijn er al roestvrijstalen zeepjes. Die werken doordat het staal de stinkende zwavel- en ammoniakverbindingen uiteen laat vallen. Voor je mond zijn er nu roestvrijstalen lolly’s. Zielonka maakt ze in allerlei kleuren en een sinaasappelluchtje is zo weg: een halve minuut likken en je ruikt ’m niet meer. Met het wegwerken van een verse uienring ben je wel een minuut of vier bezig. Maar dan kun je ook weer vrijuit mensen in hun gezicht blazen. (CJ)

Met bijdragen van Carola Janssen, Marjolein Marchal, Sanne Steusel en Sofie Vanlommel