Yahoo ‘bekijkt alle opties’

Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo gaat zijn „strategische opties” onderzoeken. Dat maakte Yahoo zaterdag bekend, in reactie op het bod van 45 miljard dollar (30 miljard euro) dat Microsoft vrijdag deed op Yahoo. „De evaluatie betekent dat alle strategische opties worden overwogen”, meldde Yahoo op zijn website. „Ook een zelfstandig voorbestaan hoort daarbij. Zo’n evaluatieproces is plooibaar, dus kan nogal wat tijd in beslag nemen.”

Yahoo is in Nederland geen groot merk, maar in de Verenigde Staten zeker net zo aanwezig op het internet als zoekmachine Google. Yahoo en Google hebben beide rond de 75 miljoen vaste bezoekers, maar die van Yahoo blijven veel langer hangen op de site. Yahoo is kwetsbaar geworden voor een overname, omdat het bedrijf de afgelopen maanden veel minder snel wist te groeien dan Google. Microsoft wil de helft van het bod in contanten betalen, de rest via aandelen. (NRC, Reuters)