Televisie Voorkeur

Meer dan twintig Nederlandse tekenaars, tien Belgische storyboarders en drie animatiestudio’s in China, de Filipijnen en Singapore werkten aan de nieuwe Nederlandse humoristische animatieserie Kika & Bob, die vanaf vandaag dagelijks in 26 afleveringen wordt uitgezonden.

actualiteiten

EénVandaag. Nog nooit eerder keken zoveel mensen naar een tv- uitzending die niet over sport ging. De reportage van Peter R. de Vries waarin Joran van der Sloot zijn betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway bekende trok meer dan 7 miljoen kijkers. Nieuwe vragen en het laatste nieuws vanaf Aruba. Ned.1, 18.20-18.45u.

Nova. Aandacht voor de verdere ontwikkelingen in de zaak Joran van der Sloot/Natalee Holloway, met onder anderen commentaar van de Nederlandse advocaat van Van der Sloot. Ned. 2, 22.15-22.50u.

informatief

Kassa 2. Bex Reizen adverteert met spotgoedkope Griekenland-vakanties: voor 79 euro naar de zon. De werkelijkheid blijkt anders. Verder o.a aandacht voor de misleidende reclame op internet gericht op kinderen en voor het meldpunt voor te dure wijn dat sinds twee weken actief is op internet. Veel klachten over de prijzen voor een glas wijn in de horeca. Een bloemlezing van de opmerkelijkste meldingen. Ned.2, 19.25-19.55u.

Klootwijk aan zee: Kweek In het fietsprogramma over vis aandacht voor de kweekvis. Tong in zout water bij IJmuiden, nu ook zoetwatervissen: meervallen in Drenthe, de nieuwe varkens. En de kweekforel uit Denemarken. Die wordt hier in het water gegooid en dan kan er op gevist worden. Herhaling van 5-7-2007. Ned.2, 19.55-20.25u.

Radar. Wat blijft er over van uw pensioen? Volgens de nieuwe pensioenwet moeten pensioenfondsen en verzekeraars hun klanten betere informatie verschaffen. Maar doen ze dat ook? En hoeveel van de door u betaalde premie verdwijnt in de zak van de verzekeraars? Verder aandacht voor de effectiviteit en veiligheid van vrij verkrijgbare hoestdranken. Ned.1, 20.30-21.10u.

Panorama: Bursting the House Price Bubble. Reportage over de overspannen huizenmarkt in Groot-Brittannië waar de huizenprijzen kunstmatig hoog werden gehouden. Nu blijkt dat veel huizeneigenaars met hoge hypotheken een negatief vermogen hebben. Ook de trend om huizen op te kopen en vervolgens te verhuren blijkt vaak onaangename financiële verrassingen op te leveren. BBC1, 21.30-22.00u.

The Champagne Spy. Documentaire over de Israëliër Udi, een man die ontdekt dat zijn vader in het begin van de jaren ‘60 Duitse wetenschappers bespioneerde die in Kaïro nucleaire wapens ontwikkelden voor de Egyptische overheid. Ze’ev Gur Adie nam de identiteit aan een van voormalige nazi en infiltreerde met succes, totdat hij door het luxe leven op het verkeerde pad raakte en werd ontmaskerd en gearresteerd. België 2, Canvas, 23.40-1.11u.

documentaire

The Great War in colour: The wonderful world of Albert Kahn. Documentaireserie over WO I aan de hand van oude foto’s uit het archief van de Franse filantroop Albert Kahn, die in 1908 een groep fotografen op pad stuurde met draagbare kleurencamera’s. BBC 2, 20.00-20.30u.

Document: Een duivels dilemma. Reclasseringswerker Hans van Splunter begeleidt tbs’ers en daders van zware delicten. Jan is één van Splunters cliënten. Hij heeft veertien maanden vastgezeten voor het bezitten en maken van kinderporno. Aan Van Splunter de taak te zorgen dat zijn cliënt niet opnieuw de fout in gaat. Ned.2, 21.00-21.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Maria Schopman werd bekend door haar programma Radio Romantica en nu heeft ze een programma op de BBC-televisie, waarover ze vertelt. Bob Fosko praat samen met zijn dochter Ella Wonder over het nieuwe theaterprogramma Fosko fume une pipe waarin ze samen optreden. Ned.3, 19.30-20.25u.

Een Politiek Gesprek. In de serie gesprekken met (oud-)politici en beleidsmakers praat oud-parlementair verslaggever Wouke van Scherrenburg vandaag met de minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven. Het Gesprek, 21.30-22.00u.

Pauw & Witteman. Toneelregisseur Johan Simons praat over de opera van Mozart Die Entführung aus dem Serail die hij regisseert voor de Nederlandse Opera. Ook te gast is Arie Schans. Momenteel is hij bondscoach van het nationale team van Namibië, dat net is uitgeschakeld in de Afrika Cup. Hij vertelt over zijn ervaringen als coach in verschillende landen. Ned.1, 23.00-23.55u.

amusement

Man bijt hond. Ode aan de oud ijzer verzamelende broers die regelmatig te zien waren als de IJzeren Heinen, ivm het overlijden van één van hen, Jan Visser, gisteren, op 90-jarige leeftijd. Ned.2, 18.55-19.25u.