Radio Voorkeur

Kunststof. Bart Moeyaert was twee jaar stadsdichter van Antwerpen. Met de bundel Gedichten voor gelukkige mensen neemt hij afscheid van die functie. Moeyaert was negentien jaar toen hij debuteerde met het kinderboek Duet met valse noten. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week. De Franse componist André Caplet (1878-1925) heeft in de periode tussen 1900 en 1925 een belangrijke rol gespeeld in het Franse muziekleven. Caplet was een zeer talentvolle dirigent en won als jonge componist de Prix de Rome. Radio 4, 19.30-20.00u.

De avonden. Gesprek met de fotograaf Frank van der Salm over zijn landschappenexpositie. Filmeditor Vera Jong vertelt over het boek Camille Claudel, een vrouw van Anne Delbée. De Delftse ingenieurs Wim Nijenhuis en Wilfried van Winden vertellen over hun boek De diabolische snelweg. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Genocide-deskundige Ton Zwaan geeft zijn mening over het extreme straatgeweld en de moorden in Kenia na de verkiezingen aldaar en over de ‘ratio’ achter dat geweld, dat vaak een georkestreerd karakter heeft. Radio 1, 0.02-1.00u.