Nikon D60: SLR voor Eye-Fi en animaties

De nieuwe Nikon D60 spiegelreflexcamera is volgens de fabrikant speciaal voorbereid op Eye-fi, het geheugenkaartje waarmee je draadloos fotografeert. Bovendien kun je met de D60 animaties maken. Hifi stamt uit de jaren zestig/zeventig, Wifi komt uit de jaren negentig. Eye-Fi is nieuw: een SD-geheugenkaartje met een ingebouwde draadloze antenne. Stop zo’n kaartje in je fototoestel

De nieuwe Nikon D60 spiegelreflexcamera is volgens de fabrikant speciaal voorbereid op Eye-fi, het geheugenkaartje waarmee je draadloos fotografeert. Bovendien kun je met de D60 animaties maken.

Hifi stamt uit de jaren zestig/zeventig, Wifi komt uit de jaren negentig. Eye-Fi is nieuw: een SD-geheugenkaartje met een ingebouwde draadloze antenne. Stop zo’n kaartje in je fototoestel en de foto’s worden draadloos verzonden. Een usb-kabeltje is overbodig.
De nieuwnikonD60.jpge Nikon D60 (10,2 megapixel, 1600 iso, 2,5 inch lcd) is voorbereid op Eye-Fi en zorgt ervoor dat het kaartje ook voldoende stroom krijgt. Zo’n Eye-fi kaart moet je nog wel los kopen (100 dollar op eye.fi).

Nikons spiegelreflex kent meer trucjes. Je kunt er een filmpje mee maken - dat ging tot nu alleen met compactcamera’s. Hoewel, filmpje… het is meer een snelle diashow zoals je die kent van de animatiefilms met brabbelende kleipoppetjes.
De D60 heeft daarnaast een sensor die herkent of je het toestel kantelt of je oog tegen de sluiter plaatst: het lcd-scherm past zich dan vanzelf aan.

De specificaties van de D60 vertonen veel overeenkomsten met de D40 die vorige jaar werd uitgebracht. Kijk hier voor de exacte specificaties op de Nikon-site.

Voor wie nog twijfelt over de aanschaf van een toestel: interessante top 10 van nieuwe digitale camera’s op Infosyncworld.

Animatie met D60: (via dpreview.com)