Morgen regen en wind

Vanuit het westen arriveren de komende dagen geregeld storingen met regen. Ondertussen lijkt een hogedrukgebied vanuit Spanje zijn tentakels richting onze omgeving uit te strekken, waardoor later deze week de meeste neerslag ietsje noordwaarts wordt geduwd.

Vanuit België zitten er dan ook opklaringen aan te komen. Vanavond bevinden we ons tussen twee storingen in, waardoor het tijdelijk breeduit opklaart. De temperatuur daalt landinwaarts vannacht naar 2 tot 3 graden boven het vriespunt.

Morgen regent en waait het een groot deel van de dag. Eerst is het gestage regenval, later op de dag worden het losse buien, waarbij ook onweer mogelijk is. De zuidelijke wind is boven land veelal vrij krachtig, 5 Bft, aan de kust krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. Overdag wordt er zo’n 5 tot 10 millimeter neerslag verwacht, in de avond en nacht komt daar nog eens 5 tot 10 millimeter bij.

Woensdag vertoeven we in de naweeën van die regen; er vallen verspreid enkele buien. De wind is inmiddels van zuid naar west gedraaid en in de meeste provincies afgenomen in kracht. Alleen in het noorden waait het aanhoudend stevig, met aan de noordkust veelal 6 Bft. Vanaf zee worden opklaringen verwacht. In de nacht naar donderdag laten de binnengeschoven opklaren het her en der tot rond het vriespunt afkoelen. Donderdag en vrijdag ziet het ernaar uit dat de meeste neerslag in de noordelijke provincies valt.