Meer daten in minder tijd

Een datingsite bij de krant, moet dat nou?

We denken dat next-lezers best willen chatten met andere next-lezers.

Ben je een ochtend- of een avondmens? Is een broek van 90 euro duur of niet? Met dit soort vragen werkt de datingsite van nrc.next die dit weekeinde live is gegaan.

Veel datingsites zijn ehm, nogal saai. Op www.nextlover.nl geen profieltjes met hoe slank iemand is of wat zijn hobby’s zijn. Je – of u, dat mag ook – wordt gematcht met andere deelnemers via, jawel, kunstmatige intelligentie. Onze zelflerende computer stelt vragen en probeert deelnemers te koppelen aan de hand van de antwoorden die zij geven.

nextlover wil dat gebruikers elkaar onbevooroordeeld leren kennen. Bij de eerste virtuele ontmoeting zijn alleen voornamen en leeftijden bekend, plus natuurlijk het idee dat jullie bij elkaar passen. Computers hebben immers altijd gelijk. De foto van de ander wordt pas later duidelijker.

Nextlover is gratis, er is ook geen abonnement nodig om mee te doen. De kosten van de site hopen we te dekken met inkomsten uit advertenties en met bijdragen van de ongeduldigste deelnemers. Wie namelijk wél meteen de foto van een match wil zien, kan daarvoor credits kopen.

nrc.next wil lezers gidsen door het nieuws en helpen bij hun beslissingen over loopbaan en uitgaan. Daar voegen we nu ‘omgaan’ aan toe. Daten kan soms knap frustrerend zijn. Net als bij het nieuws is het aanbod eenvoudig te groot. nextlover hoopt te helpen zoals nrc.next dat doet: met selectie en met kwaliteit, en dan wel met een knipoog natuurlijk.