Grote tv-shows zenden cokevideo Ledger niet uit

LOS ANGELES. Twee belangrijke Amerikaanse televisieprogramma's zenden de omstreden video waarop de vorige week overleden acteur Heath Ledger drugs lijkt te gebruiken niet uit. De acteur lijkt op de video een `cocaïneachtige substantie` tot zich te nemen. De beelden zouden twee jaar geleden op een feestje in Los Angeles zijn gemaakt op de avond dat Ledger twee filmonderscheidingen voor Brokeback Mountain was misgelopen. In een gezamenlijke verklaring stellen de programma`s Entertainment Tonight en The Insider, beide van zender CBS, het filmpje niet uit te zenden uit respect voor de nabestaanden van Ledger. Hollywoodsterren als Sarah Jessica Parker en Natalie Portman hebben er op aangedrongen de video niet uit te zenden. Het is nog steeds niet duidelijk waaraan de acteur is overleden.