Giants: Super Bowl

Eli Manning van de New York Giants toont de Super Bowl. Foto AFP Quarterback Eli Manning of the New York Giants holds the Vince Lombardi Trophy after defeating the New England Patriots 17-14 in Super Bowl XLII at the University of Phoenix Stadium 03 February 2008 in Glendale, Arizona. AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS AFP

De American footballers van de New York Giants hebben in het Amerikaanse Glendale de 42ste Super Bowl veroverd. De Giants boekten in de finale van de National Football League (NFL) een sensationele zege van 17-14 op de torenhoge favoriet New England Patriots.

De winnende score viel 35 seconden voor het eindsignaal. De uitblinkende quarterback Eli Manning wierp de bal naar Plaxico Burress die de touchdown maakte. Het was de eerste Bowl voor New York in achttien jaar.

Burress maakte tevens een einde aan de ongeslagen reeks van de Patriots. De ploeg uit New England domineerde het seizoen en verloor tot de Super Bowl geen wedstrijd.

„Dit is het mooiste gevoel in de sport”, zei Burress. „Hier de titel pakken terwijl niemand ons een kans gaf.” Manning zwaaide David Tyree, die de touchdown voorbereidde, alle lof toe. „Hij redde de wedstrijd met zijn ongelooflijke vangst.” Tom Brady (Patriots) echter: „We hadden een topseizoen. Maar de belangrijkste wedstrijd winnen we niet.” (ANP, Reuters)