Film van de dag

Mel Gibson, Joe Pesci en Danny Glover in Lethal Weapon 3. LETHAL WEAPON 3 Mel Gibson, Danny Glover Foto datering: 1992 foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Lethal Weapon 3. Een maand geleden zond SBS6 het vierde deel van de Lethal Weapon-reeks uit, vanavond gevolgd door de derde. Het tekent de achteloosheid waarmee omroepen tegenwoordig films programmeren. Familieman Murtaugh (Danny Glover) en ongeleid projectiel Martin Riggs (Mel Gibson), de twee detectives van de LAPD, nemen het nu op tegen illegale wapenhandelaars. De komische noot wordt verzorgd door Joe Pesci, die voor het eerst mocht opdraven in deel 2. Rene Russo is een nieuw gezicht in de serie, als de in martial arts bedreven nieuwe collega – op wie Riggs verliefd wordt. De door Jan de Bont gefotografeerde actiescènes zijn opnieuw spectaculair en spannend, met onder meer een torenhoog flatgebouw dat wordt opgeblazen en een opwindende achtervolging met twee snelle beveiligingsauto’s. (Richard Donner, 1992, VS), SBS6, 20.30-22.40u.

André Waardenburg