Film van de dag

Lethal Weapon 3. Een maand geleden zond SBS6 het vierde deel van de Lethal Weapon-reeks uit, vanavond gevolgd door de derde. Het tekent de achteloosheid waarmee omroepen tegenwoordig films programmeren. Familieman Murtaugh (Danny Glover) en ongeleid projectiel Martin Riggs (Mel Gibson), de twee detectives van de LAPD, nemen het nu op tegen illegale wapenhandelaars. De komische noot wordt verzorgd door Joe Pesci, die voor het eerst mocht opdraven in deel 2. Rene Russo is een nieuw gezicht in de serie, als de in martial arts bedreven nieuwe collega – op wie Riggs verliefd wordt. De door Jan de Bont gefotografeerde actiescènes zijn opnieuw spectaculair en spannend, met onder meer een torenhoog flatgebouw dat wordt opgeblazen en een opwindende achtervolging met twee snelle beveiligingsauto’s. (Richard Donner, 1992, VS), SBS6, 20.30-22.40u.

André Waardenburg