Draadloze foto van Nikon

Nikon D60 body

Hifi stamt uit de jaren zestig, Wifi komt uit de jaren negentig. Eye-Fi is nieuw: een SD-geheugenkaartje met een ingebouwde draadloze antenne. Stop zo’n kaartje in je fototoestel en de foto’s worden draadloos verzonden. Een usb-kabeltje is overbodig.

De nieuwe Nikon D60 (10,2 megapixel, 1600 iso, 2,5 inch lcd) is voorbereid op Eye-Fi en zorgt ervoor dat het kaartje ook voldoende stroom krijgt. Zo’n Eye-fi kaart moet je nog wel los kopen (100 dollar op eye.fi).

Nikons spiegelreflex kent meer trucjes. Je kunt er een filmpje mee maken – dat ging tot nu toe alleen met compactcamera’s. Hoewel, filmpje... het is meer een snelle diashow zoals je die kent van de animatiefilms met brabbelende kleipoppetjes.

De D60 heeft daarnaast een sensor die herkent of je het toestel kantelt of je oog tegen de sluiter plaatst: het lcd-scherm past zich dan vanzelf aan.

Marc Hijink

Bekijk animatie en specificaties D60 op nrc.nl/hebben