Chinees schip strandt op Maasvlakte

Chinees schip strandt op Maasvlakte Rotterdam. Het Chinese schip ‘Zhen Hua 10’ geladen met zes enorme hijskranen is vrijdagnacht gestrand op de Maasvlakte bij Rotterdam. Sleep- en bergingsbedrijf Smit heeft gisteren onder belangstelling van honderden dagjesmensen geprobeerd het vrachtschip weg te slepen. Zonder resultaat. Gistermiddag deed Smit een poging om het schip vlot te trekken. Na twintig minuten brak een verbinding tussen de sleepboten en de ‘Zhen Hua 10’. Het schip kwam nauwelijks van zijn plaats. De drie sleepboten hadden elk een trekkracht van 65 tot 70 ton. Waarschijnlijk onderneemt Smit vandaag een nieuwe poging. Het 300 meter lange schip sloeg vrijdagnacht in de storm los en dreef in de richting van het strand, waar het vastliep. De 33 bemanningsleden zijn ongedeerd gebleven. De ‘Zhen Hua 10’ is geladen met hijskranen van de Zhenhua Port Machinery Company, de grootste fabrikant van containerkranen ter wereld. Foto Walter Herfst Nederland, Maasvlakte 3 februari Chinees vrachtschip met containerkranen " Zen Hua 10" gestrand op zandbank voor de kust en word door sleepvaart bedrijf Smit Tak vlot getrokken.Met ramptoeristen op de voorgrond. Foto: Walter Herfst Herfst, Walter

Het Chinese schip ‘Zhen Hua 10’ geladen met zes enorme hijskranen is vrijdagnacht gestrand op de Maasvlakte bij Rotterdam. Sleep- en bergingsbedrijf Smit heeft gisteren onder belangstelling van honderden dagjesmensen geprobeerd het vrachtschip weg te slepen. Zonder resultaat.

Gistermiddag deed Smit een poging om het schip vlot te trekken. Na twintig minuten brak een verbinding tussen de sleepboten en de ‘Zhen Hua 10’. Het schip kwam nauwelijks van zijn plaats. De drie sleepboten hadden elk een trekkracht van 65 tot 70 ton. Waarschijnlijk onderneemt Smit vandaag een nieuwe poging.

Het 300 meter lange schip sloeg vrijdagnacht in de storm los en dreef in de richting van het strand, waar het vastliep. De 33 bemanningsleden zijn ongedeerd gebleven.

De ‘Zhen Hua 10’ is geladen met hijskranen van de Zhenhua Port Machinery Company, de grootste fabrikant van containerkranen ter wereld.