Bonbons van Brecht

Wij zitten op de tweede rij bij een toneelstuk van Brecht. We genieten erg van de hypocriete rechter. De toneelvloer ligt bezaaid met kersenbonbons. Voor ons, op de eerste rij, zit een oud echtpaartje. Terwijl wij na afloop langzaam naar de uitgang schuifelen, zien wij hoe de man de grote tas van zijn vrouw opent

Wij zitten op de tweede rij bij een toneelstuk van Brecht. We genieten erg van de hypocriete rechter. De toneelvloer ligt bezaaid met kersenbonbons. Voor ons, op de eerste rij, zit een oud echtpaartje. Terwijl wij na afloop langzaam naar de uitgang schuifelen, zien wij hoe de man de grote tas van zijn vrouw opent en één voor één de bonbons van het podium in haar tas stopt. Een mooier slot had niet gekund: Erst kommt das Fressen und dann die Moral.

K.B. Gerwig

    • Ik