Boekengeschenk van Bernlef krijgt oplage van 960.000

Amsterdam, 4 febr. Het boekenweekgeschenk De pianonman van J. Bernlef zal in een recordoplage van 960.000 exemplaren verschijnen. De pianoman gaat over de onbekende man die op het strand van het Britse Sheerness aanspoelde. Hij wist niet wie hij was maar kon redelijk piano spelen. Zondag 16 maart is het geschenk geldig als treinkaartje, een actie van sponsor NS. Die zal die dag ook twee jazztreinen laten rijden met onder andere Louis van Dijk aan boord van de ene, en Benjamin Herman in de andere. Ze zullen elkaar ontmoeten op het nieuwe NS-station Amsterdam Bijlmer, alwaar ze samen een concert zullen geven. Het boekenweekessay Laat me niet alleen van Renate Dorrestein, krijgt een oplage van 76.000. Het is een zelfhulpboekje voor ouder wordende babyboomers. Het thema van de boekenweek is Van oude mensen, de derde leeftijd in de letteren.