4 knippen

Frivole knipkunst

Papierkunst

www.misterrob.co.uk

Iedereen heeft weleens een hartje uit papier geknipt. Of een papiertje een paar keer opgevouwen, hoekjes en randjes uitgeknipt om een onverwacht mooi kanteffect te krijgen. Het werk van papierkunstenaar Rob Ryan is van geheel andere orde. Zijn frivole en verfijnde taferelen van uitgesneden papier vonden hun weg naar de collecties van beroemde modeontwerpers als Paul Smith, bladen als Vogue en Figaro. Ryan’s werk is ook opgenomen in het assortiment van verschillende wenskaartbedrijven. In opdracht van de Engelse Vogue creëerde hij een spectaculaire jurk, volledig uit papier gesneden en voor de Japanse versie van het modetijdschrift paste hij zijn knipkunsten toe op leer. Op zijn site is regelmatig nieuw werk te zien. Daar zijn ook wenskaarten te koop. Op Amazon vind je voor 15,95 euro zijn eerste eigen boekje, een modern sprookje, This is for you. (LdH)

Met bijdragen van Leonieke den Heten, Carola Janssen en Anke Meijer.