3 Lezen

Een hoofdstuk per dag

Een hoofdstuk per dag

www.dailylit.com, www.librivox.org

Zit je uren per dag je e-mail te checken, maar heb je geen tijd voor Jane Austen of Leo Tolstoj? Dickens en Dostojevski ook onontgonnen terrein? Je bent niet de enige. De bedenkers van Dailylit ontwikkelden een oplossing. Een dagelijkse portie literatuur per e-mail. Hapklare brokken Pride and Prejudice of War and Peace. Elke dag krijg je een mail met een hoofdstuk. Ben je gegrepen door het verhaal, dan klik je op ‘receive the next installment immediately’ en tada: you’ve got mail. Tijdens vakanties klik je op pauze. Nadeel: alle boeken zijn in het Engels en oud. Luister je liever? Dan kun je een abonnement nemen op een dagelijkse literaire podcast bij LibriVox – ook volgens het systeem een hoofdstuk per dag. LibriVox heeft net zulke oude boeken, maar met wel wat keuze in het Nederlands. Dailylit en LibriVox zijn gratis. (CJ)