2 tv-kijken

Retro, maar dan platter

Retro TV

www.brionvega.tv

Het Italiaanse elektronicabedrijf Brionvega, opgericht in 1945, leverde vooral in de jaren 60 en 70 wereldberoemd en toonaangevend tv- en audiodesign. Zo is de Cube radio uit 1963 inmiddels een stijlicoon geworden. Tijd voor reanimatie moet de nieuwe eigenaar van Brionvega, Super//Fluo SpA, hebben gedacht. In Milaan vorig jaar introduceerde het bedrijf de retro tv’s Algol en Doney, toestellen met een duidelijke link naar hun ontwerpverleden. Inmiddels is er een gestroomlijnd en plat broertje bij, de Alpha. Ontwerper Valerio Cometti maakte een toestel met een lcd-scherm dat strak in een afgerond oranje, zwart of zilvergrijs jasje zit, hangend in een stevig maar elegant stalen frame. Prijs op aanvraag via inschrijving op de wachtlijst. Iets minder geduld? Dan is een trip naar Parijs de enige optie. Daar staan de tv’s exclusief bij warenhuis Colette. (LdH)