Winst Manpower hoger dan gedacht

Milwaukee, 2 febr. Uitzendorganisatie Manpower heeft in het vierde kwartaal van 2007 een winst geboekt van 133,1 miljoen dollar (90 miljoen euro). Dat is veel beter dan analisten hadden verwacht. Het op een na grootste uitzendbureau van de wereld maakte gisteren zijn vierdekwartaalcijfers bekend. De winst kwam een vijfde lager uit dan in dezelfde periode in 2006, toen de winst werd gestuwd door eenmalige baten. Exclusief deze baten steeg de winst met 42 procent. De omzet steeg 20 procent tot 5,6 miljard dollar. Manpower, dat het meeste van zijn omzet buiten het thuisland Amerika behaalt, profiteerde van de zwakke dollar en een sterke vraag naar personeel buiten de VS. Net als andere uitzendbureaus heeft ook Manpower het zwaar in de VS, waar zowel omzet als winst daalde.