‘Van der Sloot was bij verdwijning’

Joran van der Sloot zegt dat hij een valse verklaring heeft afgelegd over zijn betrokkenheid bij de verdwijning van het lichaam van de Amerikaanse Natalee Holloway.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries beschikt over opnamen die met een geheime camera gemaakt zijn waarop Van der Sloot vertelt dat Natalee Holloway na een vrijpartij op het strand onwel geworden zou zijn. Van der Sloot zou daarop in paniek een vriend hebben gebeld. Deze vriend, die nog niet eerder in beeld was bij justitie, zou het levenloze lichaam van het meisje vervolgens vanaf een bootje in zee hebben gedumpt.

In een telefonisch interview met Pauw en Witteman bevestigde Van der Sloot gisteren dat hij dit verhaal heeft verteld maar dat het niet waar is. Waarom Van der Sloot dit verhaal zou hebben verteld is onduidelijk. „Dit is heel erg dom”, aldus Van der Sloot. Peter R. de Vries was niet onder de indruk van de verklaring van Van der Sloot. De Vries houdt vol dat uit zijn reconstructie zal blijken dat Van der Sloot betrokken is bij de verdwijning van Holloway.

Het Openbaar Ministerie op Aruba bevestigde gisteren dat beeldmateriaal van De Vries „essentiële informatie” bevat die tijdens het onderzoek naar de verdwijning van Holloway ontbrak. Dat is aanleiding geweest om het onlangs gesloten onderzoek naar de verdwijning van Holloway te heropenen. De Vries doet geen mededelingen over de inhoud van zijn programma dat zondagavond wordt uitgezonden.

De Amerikaanse televisiezender ABC heeft de rechten gekocht en zendt het programma van De Vries maandagavond uit.