Televisie Voorkeur

Koninklijke zusters vieren hun verjaardag in Carré.Ned. 1, 13.30u. WFA09:PRINSES MARGRIET 65 JAAR:GRONINGEN:18JAN2008- ***ARCHIEF***-Morgen viert prinses Margriet haar 65e verjaardag WFA/fv/str. PPE WFA WFA

actualiteiten

Nova. Schrijfster Judith Koelemeijer reist met de hoofdpersoon uit haar nieuwe boek, Anna Boom, naar Boedapest. Daar ontmoette de avontuurlijke Anna Boom in 1942 op 22-jarige leeftijd de Zweedse diplomaat Raoel Wallenberg en raakte zo betrokken bij het redden van joden. Ned.1, 18.25-18.50u.

informatief

West Side. Docudrama over vier families uit verschillende culturen in Amsterdam. Öz heeft het helemaal gehad met zijn oma, Rashida maakt zich gereed voor haar eerste werkdag en Mohammed en Najid blijven demonstratief zitten mokken op de bank. Ned.2, 16.05-16.30u.

Voor hetzelfde geld in Emmen. Portret van mensen die zich gaan vestigen in het Drentse Emmen. Jeanette, een kinderarts, is na vijftien jaar opleiding in Amsterdam klaar voor een nieuwe start in een Emmens ziekenhuis. RTL4, 16.00-16.30u.

Islam in Europe. Portretten van moslims in acht Europese landen. Afl.: Zweden. Portretten van achtereenvolgens Mohammed Jawad, een voormalig PLO-soldaat die tijdens zijn studietijd in Moskou de Zweedse Karina ontmoette, met wie hij nu het leven deelt in Piteå in het hoge noorden van Zweden; en Arnela Hadzisulejmanovic, afkomstig uit Bosnië, die ervan droomt ooit wereldkampioen jiu-jitsu te worden. Ned.2, 16.30-17.00u.

In de ban van het ding. Reallifesoap. Linda, David en Erwin zijn journalisten. Samen maken ze een tijdschrift waarin zij hun passie delen voor vernuftige producten, inspirerende ideeën, nieuwe technologieën, de mens erachter, en de invloed ervan op ons leven. Ned.3, 20.40-21.20u.

Hart en Ziel. Tweede aflevering van ‘geestverruimend’ magazine in samenwerking met de Volkskrant. De Franse bankhandelaar Jérôme Kerviel en oud-minister Eveline Herfkens schonden beiden het vertrouwen. Hoe werkt vertrouwen eigenlijk? Gast is Albert Verlinde, Mieke van der Weij presenteert. Ned.2, 19.05-19.35u.

Verkleed. Docusoap over het Vlaamse kledingverhuurbedrijf Huis Baeyens. België1, 21.25-21.55u.

Aanpakken & wegwezen. Antoinette zet zich in voor bescherming en opvang van mishandelde olifanten in Thailand. Ned.3, 21.45-22.25u.

kunst/film

Rotterdam Filmmatinee.Het laatste nieuws van het 37ste Film Festival Rotterdam. Ned.2, 13.10-13.40u.

Kunst op straat. Programma over kunst in de openbare ruimte. Aandacht voor een groot kunstproject in het Twentse Tubbergen en zijn acht kerkdorpen, rijksbouwmeester Mels Crouwel over het ministerie van Landbouw en Dichter des Vaderlands Driek van Wissen over thuiskomen in Groningen bij het Peerd van Ome Loeks. Ned.2, 17.00-17.22u.

Poëzie animatie. Nederlandse gedichten van Gorter en Campert in animaties verbeeld. Ned.2, resp. 17.22-17.25u. & 17.43-17.45u.

Museumgasten in China. Conservator archeologie Benoît Mater-Koopstra en voorlichter Ellen ter Hofstede van het Drents Museum bezoeken het beroemde terracottaleger van de Eerste Keizer van China in Xi’an. Zij gaan naar de plek waar de beelden in 1974 werden ontdekt en zien de beelden in het echt. In het kader van de grote ‘Go China’ tentoonstelling van het Drents Museum en het Groninger Museum samen zijn enkele beelden nu in Nederland in het Drents Museum te zien. Ned.2, 17.25-17.43u.

drama

Deadline: code groen. Actiethriller. Milieuactivisten stelen besmet materiaal uit een laboratorium en hebben daarmee een biologische tijdbom in handen. Het Deadline-team komt tot een verbijsterende ontdekking over de daders. Ned.1, 21.20-22.20u.

muziek

Een nieuwe jas - Live. Nederlandse artiesten zingen Nederlandstalige nummers die zijn gekozen door het publiek, begeleid door het Metropole Orkest. Thema deze week: Vrijheid. Met onder anderen Liesbeth List, Wouter Hamel en Edsilia Rombley. Presentatie: Nelleke van der Krogt. Ned.2, 20.20-21.20u.

sport

NOS: World Cup Schaatsen Baselga. Samenvatting van de World Cup Schaatsen in Baselga, met de 1500 m. mannen en 3 km vrouwen. Ned.1, 17.00u-17.56u.