Ruim honderd beleggers raken geld kwijt

Mogelijk 150 mensen zijn gedupeerd door ‘malversaties bij optieregelingen’ door een bedrijf in Overijssel. De politie heeft twee bedrijfspanden van financieel adviesbureau Jagersma in Rijssen en Wierden doorzocht. Het onderzoek richt zich op oplichting en valsheid in geschrifte, aldus het Openbaar Ministerie (OM) in Zwolle.

Volgens de heer Jagersma was de inval „honderd procent onverwacht. Nee, ik ben niet meegenomen, maar als ze hier binnenkomen dan zullen ze me wel ergens van verdenken. Ik zit hier om de medewerkers een hart onder de riem te steken.”

Het adviesbureau stelde volgens het OM de klanten hoge winstmarges in het vooruitzicht, maar die werden niet uitbetaald. Het bedrijf heeft zijn klanten inmiddels laten weten niet meer aan de financiële verplichtingen te kunnen voldoen, aldus de politie gisteren. Jagersma bevestigt dat hij zijn cliënten een brief met deze strekking heeft gestuurd. „En dat ik bezig was een oplossing te bedenken. Kennelijk heeft iemand aangifte gedaan. Maar met deze actie van de politie bereik je natuurlijk het tegendeel”.

De klanten zijn vermoedelijk elk voor duizenden tot tienduizenden euro’s gedupeerd, meldde een politiewoordvoerder. Bedrijfsadministratie en computerapparatuur zijn bij de actie in beslag genomen. Daarnaast zijn twee woningen in Rijssen doorzocht.

Jagersma wordt verdacht van de frauduleuze handelingen. Hij zou ook zonder een juiste vergunning hebben gehandeld. „Ik hoor wat u zegt, maar misschien heb ik nu al te veel gezegd”, zegt hij. Het OM bevestigt dat nog geen aanhoudingen zijn verricht. Jagersma zegt het onderzoek met vertrouwen tegemoet te zien. „Ik heb nooit persoonlijk gewin op het oog gehad”.