Radio Voorkeur

Opium. Acteursechtpaar Victor Löw en Mirjam de Rooij vertellen over hun rol in de toneelthriller Misery naar het gelijknamige boek van Stephen King. Verder aandacht voor de film Shanghai Trance van David Verbeek, die meedingt met de Tiger Awards Competitie op het Film Festival Rotterdam. Radio1, 19.04-20.04u.

A Leap of Faith. Aflevering: The dream undone. De Britse journalist Owen Bennett Jones kijkt terug op zijn periode als BBC-correspondent in Pakistan en probeert antwoord te geven op de vraag waarom de dromen en verwachtingen van de stichters van deze staat nooit uitkwamen. BBC Radio4, 13.30-14.00u.

Radio Atelier. Documentaire over Javlin, een 22-jarige Rotterdamse vrouw, die als hiphopper optreedt en zelf liedjes schrijft. Drie jaar geleden werd ze verliefd op Kenneth Foster, die vastzit in een Amerikaanse dodencel, en trouwde met hem. Radio1, 21.04-22.04.

De zondag van 6: spotlight. Bigbandleider Henk Meutgeert over zijn succesvolle toernee met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Radio6, 22.30-23.00u.