Radio Voorkeur

Spijkers met koppen. Informatief en cabaretesk programma vanuit The Florin In Utrecht, gepresenteerd door Felix Meurders en Dolf Jansen. Te gast is onder anderen Wende Sneijders. Radio2, 12.00-14.00u.

ZaterdagMatinee live. Uitvoering van de opera Lohengrin, van Richard Wagner door het Radio Filharmonisch Orkest & Groot Omroepkoor o.l.v. Jaap van Zweden. Rechtstreekse uitzending, Radio 4, 16.00-23.02u.

Opium. Kunstcriticus Hans den Hartog Jager blikt vooruit op de tentoonstelling Karel Appel, Jazz in het Cobra Museum in Amstelveen. Verder aandacht voor de ‘grande dame’ van de Nederlandse literatuur, Hella Haasse, die negentig jaar wordt. Naast een bundeling van haar essays en beschouwingen over kunst en literatuur, getiteld Uitzicht, wordt haar roman Het woud der verwachting in een feesteditie uitgegeven, en gaat het virtuele Hella Haasse-museum open. Radio1, 19.04-20.04u.

Simek ’s nachts. Martin Simek ontmoet Nico ten Berge, een door zijn vrouw mishandelde man. Radio1, 00.02u. 01.00u.