Opnieuw nutteloze woorden om files aan te pakken 1

Weer een zinloos rapport van een nutteloze commissie: `CO2-uitstoot vervoer snel belasten`. Een advies van de Raad voor Verkeer en Waterstaat, de VROM-Raad en de Algemene Energieraad om als Nederland, vele jaren voordat dat mogelijk in Europa wordt ingevoerd, automobilisten een prijs te laten betalen voor de uitstoot van CO2 (NRC Handelsblad, 28 januari). Ook deze deskundigen zijn volkomen wereldvreemd en losgeraakt van de dagelijkse werkelijkheid.

Er ooit wel eens bij stilgestaan dat twee keer per dag (ochtend- en avondspits) vele honderdduizenden landgenoten noodgedwongen in de files vele uren van hun leven kwijtraken door in files te staan, die telkens langer worden en waar geen kabinet wat aan doet? We zijn in dit land inmiddels zo ver dat de verkeersinformatiedienst doodleuk meldt dat een totale filelengte van meer dan 200 km `normaal is voor een donderdag`. Wat een treurigheid. Ook dit kabinet belijdt weer met nutteloze woorden en waardeloos papier de files te zullen aanpakken.

En wat meldt voorzitter Marike van Lier Lels van deze adviescommissie als wereldnieuws? Ze is in Hongkong geweest en zag daar hoe een `flitsend netwerk van openbaar vervoer werkt`. Fantastisch mevrouw, dat nog nooit iemand op het idee is gekomen om daar eens te gaan kijken. Kortom: hou eens op met dit nodeloze advieswerk en ga concreet aan de slag om Nederland weer bereikbaar te maken. En wacht niet tot de volgende verkiezingen om opnieuw tot de conclusie te komen dat er geen enkel resultaat is geboekt.