NASA stuurt Beatles de ruimte in

The Beatles’ muziek gaat de ruimte in. Het nummer Across The Universe van de Britse popgroep is het eerste liedje ter wereld dat door het heelal zal klinken. Dit heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gisteren bekendgemaakt.

NASA bestaat veertig jaar en grijpt dit jubileum aan om Across the Universe via een netwerk van antennes de ruimte in te sturen. Het liedje wordt gericht op de Poolster, 431 lichtjaren verwijderd van de aarde.

Ex-Beatle Paul McCartney verklaarde gisteren heel trots te zijn: „Goed gedaan, NASA. Stuur mijn beste wensen naar de buitenaardse wezens.”

De ruimtevaartorganisatie gaat het nummer maandagavond om middernacht uitzenden. Fans van The Beatles zijn opgeroepen op hetzelfde moment de song af te spelen op hun cd- of platenspeler.

Gisteren werd ook bekend dat nabij de Cavern Club in het Britse Liverpool een luxueus Beatles-hotel is geopend. Het telt 110 kamers, twee penthouses en een trouwkapel. De Lennon- en McCartney-suites kosten 800 euro per nacht. In de Lennon-suite staat een piano. Het restaurant heet Blakes, naar de ontwerper die de hoes van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band maakte.