Na zondag opnieuw zacht

Met een gemiddelde temperatuur van 6,5 graden is januari de op een na zachtste louwmaand ooit geworden, na die van vorig jaar met 7,1 graden. Dit weekeinde liggen de temperaturen in de buurt van de norm, maar het zachte weer keert snel terug. Vanaf dinsdag wordt het ’s middags 10 graden of nog iets zachter. Zeer lokaal kan het landschap er vanochtend wit uitzien, met name in Limburg, op de Veluwe en in Drenthe. Overdag vallen vooral in de noordoostelijke helft van het land nog een paar winterse buien, maar in het zuiden wordt het droog en breekt de zon wat vaker door. Bij een matige, aan zee soms krachtige westenwind wordt het rond 5 graden. Vanavond worden de opklaringen breder en vannacht daalt de temperatuur tot rond het vriespunt. Later drijft vanuit het zuidwesten hoge bewolking binnen. Zondag overdag schijnt een waterig zonnetje. Bij een matige tot krachtige zuidelijke wind voelt het waterkoud aan, bij temperaturen die naar rond 5 graden oplopen. Vanaf maandag is de winter opnieuw ver weg. De temperatuur loopt fors op. Woensdag overdag wordt het tussen 9 en 12 graden.