In Feiten

Maandag 28 januari

Generaal b.d. Soeharto, de tweede president van Indonesië, is zondag op 86-jarige leeftijd in Jakarta overleden.

Het International Centre of Photography in New York krijgt een koffer met duizenden verloren gewaande negatieven van foto’s die Robert Capa (1913-1954) tijdens de Spaanse Burgeroorlog maakte, in bezit.

Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom heeft plannen om op grote schaal gas en elektriciteit direct aan consumenten in West-Europa te leveren. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf.

Dinsdag

Na de moord op een parlementslid van de oppositie rolt er een nieuwe geweldsgolf over Kenia.

Minister Ter Horst stelt een bemiddelaar aan om een doorbraak te bereiken in het conflict met de politiebonden over een cao. Wie de bemiddelaar wordt, is nog onbekend.

De overname van de Haagse zakenbank NIBC door de IJslandse Kaupthingbank gaat niet door. Door de onrust op de financiële markten wordt de verkoop afgeblazen.

Woensdag

Minister Vogelaar verwerpt een nieuw investeringsplan van woningcorporaties voor achterstandswijken.

Naar schatting 200 miljoen Chinezen, vooral arbeiders en studenten, zijn gestrand op trein- en busstations als gevolg van langdurige sneeuwstormen in grote delen van China.

De Democraat John Edwards en de Republikein Rudy Giuliani trekken zich terug uit de race naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Donderdag

De gevolgen van overschrijdingen in de zorguitgaven zullen volgend jaar niet meer op de ziekenhuizen, maar op de burgers worden afgewenteld, aldus minister Klink (Volksgezondheid, CDA).

Overname van het bestuur van de Antilliaanse eilanden Bonaire, St. Eustatius en Saba door Nederland gaat meer kosten dan verwacht.

Een van de topcommandanten van het terreurnetwerk Al-Qaeda is deze week bij een Amerikaanse raketaanval in Pakistan gedood. Zijn dood is vandaag bevestigd in een verklaring op de website Ekhlaas.org, die vaak door Al-Qaeda wordt gebruikt.

Vrijdag 1 februari

In de Tweede Kamer is discussie ontstaan over de manier waarop het kabinet zijn belofte waarmaakt de uitstoot van broeikasgassen in Nederland deze kabinetsperiode te verlagen.

Foto’s en camerabeelden van „raddraaiers en vandalen’’ moeten in Rotterdam standaard op internet gezet worden. Het voorstel van coalitiepartij VVD kan rekenen op een ruime meerderheid in de Rotterdamse gemeenteraad.

Het Openbaar Ministerie op Aruba onderzoekt nieuwe aanwijzingen rond de verdwijning van de Amerikaanse scholiere Natalee Holloway in 2005. Het onderzoek is het gevolg van nieuw bewijs dat misdaadverslaggever Peter R. de Vries zegt te hebben vergaard.