Grens tussen Gaza en Egypte nog open

Grens tussen Gaza en Egypte nog open Rafah, 2 febr. Egyptische oproerpolitie houdt Palestijnen uit de Gazastrook tegen die in Rafah proberen de grens over te steken. De moslimfundamentalistische organisatie Hamas, die de Gazastrook controleert, heeft gisteren met een bulldozer opnieuw het gat in de grens met Egypte verbreed. Intussen proberen Egyptische militairen de grens te dichten. Egyptische veiligheidstroepen zouden op zoek zijn naar vier Palestijnen die mogelijk aanslagen voorbereiden in badplaatsen in de Sinaï. Sinds Hamas de grens opende in reactie op het Israëlische besluit om de Gazastrook van de buitenwereld af te sluiten, heeft Egypte zeker vijftien Palestijnen met wapens en explosieven gearresteerd. Foto AFP Egyptian riot-police prevent a Palestinian man and his donkey cart from crossing into the divided town of Rafah in Salah el-Din street on the border between the Gaza Strip and Egypt, 01 February 2008. The Egypt-Gaza border was sealed off to Palestinian vehicles yesterday as talks began in Cairo to resolve a crisis triggered when militants blew holes in the frontier barrier last week. AFP PHOTO/KHALED DESOUKI AFP