Film Voorkeur

Bröderna Lejonhjrte / De gebroeders Leeuwenhart (Olle Hellbom, 1977, Zweden). Voorbeeldige, magische jeugdfilm naar roman van Astrid Lindgren over de avonturen van twee broers in het grimmige sprookjesland waar ze na hun dood in terechtkomen. Ned.3, 15.35-17.15u.

The Colditz Story (Guy Hamilton, 1957, GB). Spannend inkijkje in het Colditz kasteel, waar de nazi’s officieren opsloten die eerder uit gevangenkampen wilden ontsnappen. In Colditz staat daar de doodstraf op. Gebaseerd op de autobiografie van Pat Reid. BBC2, 18.25-20.00u., zw./wit.

Look Who’s Talking Too (Amy Heckerling, 1991, VS). Haastig vervolg op de succeskomedie uit 1989, waarin de baby van John Travolta en Kirstie Alley zijn gedachten uitte via de voice-over van Bruce Willis. RTL8, 18.30-20.00u.

Suske en Wiske: De duistere diamant (Rudi Van Den Bossche, 2004, België). Met wonderlijke seksuele grollen gelardeerde stripverfilming zweeft ergens tussen Kabouter Plop en De schippers van de Kameleon in. De duistere diamant is een zwarte edelsteen die zijn schittering aan de lach van de bezitter ontleent. Ned.3, 19.00-20.35u.

Hardball (Brian Robbins, 2001, VS). Keanu Reeves probeert zich staande te houden als gokker die zijn schulden afbetaalt door zich op te werpen als coach van een honkbalteam uit een achterstandswijk, zonder in de hele film blijk te geven van ook maar van enig strategisch inzicht. Veronica, 20.00-22.10u.

Spy Kids (Robert Rodriguez, 2001, VS). Kleurrijke extravaganza met uitbundige sets en fantasievolle visuele gimmicks. Twee spionnenkinderen gaan de strijd aan met de diabolische Fegan Floop, de megalomaan die zich voordoet als presentator van een kinderprogramma. RTL7, 20.30-22.05u.

Silver Bullet (Daniel Attias, 1985, VS). Misschien wel de slechtste Stephen King-verfilming ooit roept onbedoelde lachsalvo’s op zodat deze horrorfilm over een weerwolf in een slaperig plaatsje toch nog vermakelijk wordt. RTL8, 22.00-23.40u.

Timecop (Peter Hyams, 1994, VS). Onverschillig vehikel voor Belgische vechtersbaas Jean-Claude Van Damme. Hij is belast met toezicht op excessen in het tijdreizen. Veronica, 22.10-0.00u.

Unforgiven (Clint Eastwood, 1992, VS). Gewelddadige maar bespiegelende western van en met Eastwood ademt een zeker historisch realisme en werpt nieuw licht op overbekende personages. Voormalige premiejager die teruggetrokken leeft pakt het geweer nog één keer op om door messteken geschonden hoer te wreken. Ned.3, 22.20-0.30u.

Phone Booth (Joel Schumacher, 2002, VS). Colin Farrell beantwoordt een telefoontje in de laatste telefooncel in Manhattan en krijgt de wrekende God zelf aan de lijn. Een mediasatire en een aanklacht tegen het eindeloze onpersoonlijke gebabbel in mobieltjes, dat uiteindelijk wegglijdt als leeg vormexperiment. RTL5, 22.30-23.50u.

Schatjes (Ruud van Hemert, 1984, Nederland). De zoon van Willy hanteerde het Amerikaanse idioom van de black comedy in zijn succesrijke speelfilmdebuut over de generatiekloof. Kinderen verklaren de oorlog aan hun belachelijke ouders Peter Faber en Geert de Jong. Ook met Rijk de Gooyer. SBS6, 23.55-1.55u.

Event Horizon (Paul Anderson, 1997, VS). Logge combinatie van sciencefiction en horror, gedrenkt in special effects om ideeënarmoede te verbloemen. Bemanning van reddingsruimteschip beleeft de afgrijselijkste nachtmerries. Met Laurence Fishburne. Veronica, 0.00-1.50u.

Dance With Me (Randa Haines, 1998, VS). In aftandse dansstudio in Houston wordt gerepeteerd voor de World Latin Dance Championships in Las Vegas. Clichés worden afgewisseld met aangename lichtvoetigheid. Met een heerlijk norse Kris Kristofferson als studio-eigenaar. Net5, 0.15-2.30u.