Film Voorkeur

Used Cars (Robert Zemeckis, 1980, VS). Dubbelrol voor komiek Jack Warden als twee broers. Beiden runnen een tweedehandsautozaak, de een met succes, de ander met zwaar verlies. Politicus in spe Kurt Russell bemoeit zich ermee, met weinig effect op de lachspieren. RTL7, 12.30-14.30u.

The Happiest Millionaire (Norman Tokar, 1967, VS). Plezierige Disney-musical over het excentrieke miljonairsgezin van Fred MacMurray en Greer Garson. Met Tommy Steel als de butler. BBC2, 12.30-14.50u.

The Jungle Book 2 (Steve Trenbirth, 2003, VS). Zeer matig, liefdeloos vervolg op Disney-klassieker mist elke diepte in verhaal en animatie, en volgt Mowgli op zijn reis terug naar de jungle. Met de stem van John Goodman als Baloo de Beer en Haley Joel Osment als Mowgli. België 1, 14.30-15.45u.

When Zachary Beaver Came to Town (John Schultz, 2003, VS). ‘Slice of life’-jeugdfilm speelt zich af in Granger, Texas, waar op een dag een zeer dik jongetje komt wonen die vriendschap sluit met de jonge Toby. Ned.3, 15.00-16.20u.

Ice Station Zebra (John Sturges, 1968, VS). Koude-Oorlog-paranoia beheerst rond Noordpool gesitueerde onderzeeërfilm naar spionageroman van Alistair MacLean. Met Rock Hudson, Ernest Borgnine.BBC2, 15.35-17.55u.

George and the dragon (Tom Reeve, 2004, VS). In Hollywoodmodel geperste Middeleeuwse fantasykomedie husselt kruistochten en de legende van St. George door elkaar en stoort zich daarbij niet al te veel aan de historische feiten. Met Patrick Swayze als slechterik. Veronica, 18.45-20.30u.

The 40 Year Old Virgin (Judd Apatow, 2005, VS). Hoewel de titel een goedkope sekskomedie doet vermoeden, is dit een sympathieke buddy movie over een veertiger die inderdaad nog maagd is, en tegelijk een groepsportret van zijn vriendenkring schetst. Met de altijd betrouwbare Catherine Keener als object van begeerte. RTL5, 20.30-22.40u.

Contact (Robert Zemeckis, 1997, VS). Gepassioneerd spel van Jodie Foster als geobsedeerde astronoom in dienst van SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence) die met een gigantische radiotelescoop in Puerto Rico de hemel afspeurt naar buitenaards leven. Zemeckis schuwt de grote onderwerpen als liefde, dood en het eventuele bestaan van God niet. Net5, 20.30-23.10u.

Reign of Fire (Rob Bowman, 2002, GB/Ierland). Een stel vuurspuwende draken wordt bevochten door de Texaanse Matthew McConaughey, die al kauwend op een eindje sigaar de beesten in netten wil vangen. De aanpak van echte held Christian Bale, Engelse boer, vader, opvoeder en vredesstichter, lijkt effectiever. Veronica, 20.30-22.35u.

Calendar Girls (Nigel Cole, 2003, GB). Zeer Britse film is de vrouwelijke tegenhanger van The Full Monty, met het verschil dat dit verhaal waargebeurd is. In 1999 poseerden twaalf leden van een lokale vrouwenvereniging in Yorkshire naakt voor hun jaarlijkse kalender, die doorgaans aan jam of landschapjes gewijd was. BBC1, 21.45-23.25u.

Original Sin (Michael Cristofer, 2001, VS). Eerder verfilmd door François Truffaut als La sirène du Mississipi (1969) is nu een broeierige thriller met krankzinnige plotwendingen en Antonio Banderas als Cubaanse koffiehandelaar die zich laat verrassen door postorderbruid Angelina Jolie. RTL8, 22.30-0.35u.