Film van de dag

John Turturro, Tim Blake Nelson en George Clooney in een scène uit O Brother, Where Art Thou? O' Brother, Where Art Thou? Year: 2000 Director: Joel Coen George Clooney John Turturro Tim Blake Nelson Based upon Homere's 'Odyssea' PHOTOS12

O Brother, Where Art Thou? George Clooney die in tuinbroek en met lange uithalen “I’m a man of constant sorrow” zingt, is een van de vele traktaties van deze merkwaardige mix tussen bluegrass-muziek en Homerische reis. De gebroeders Coen gaven Clooney de naam Ulysses mee, maar daar moeten we niet te veel achter zoeken: alhoewel Homeros ook credits krijgt, hebben de Coens zelf later toegegeven de Odyssee niet te hebben gelezen. En ook dat kan weer een grap zijn. Nooit verlegen om een mythologisering schudden de Coens deze keer allerlei typische ingrediënten van het Diepe Zuiden door elkaar: Clark Gable, Robert Johnson, The Wizard of Oz, Bonnie and Clyde en de Klu Klux Klan. Soms is de film zo volgepropt met vondsten dat hij je naar adem doet happen. De muziekscore, die een rage ontketende rond de bluegrassmuziek, brengt wat lucht.(Joel en Ethan Coen, VS, 2000), Ned.2, 13.30-15.15u.