Fed-Cupploeg mag als groepswinnaar door naar play-offs

BOEDAPEST, 2 Febr. Het Nederlandse vrouwentennisteam heeft gisteren zijn derde wedstrijd op rij gewonnen in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone van de Fed Cup. Het jeugdige team van captain Manon Bollegraf versloeg het sterker geachte Bulgarije. Eerder won Nederland in Boedapest al van Luxemburg en Portugal.

Arantxa Rus behaalde een knappe zege op Tsvetana Pironkova. De Bulgaarse nummer 75 van de wereldranglijst moest in twee sets buigen voor de Nederlandse winnares van het juniorentoernooi op de Australian Open: 6-4 en 6-4. Renée Reinhard won in twee sets van Dia Evtimova: 6-0 en 6-3. Het Nederlands team tennist vandaag tegen een andere poulewinnaar om uit te maken wie in aanmerking komt voor een promotieduel naar wereldgroep II.