Airbus voert eerste schone vlucht uit

Airbus voert eerste schone vlucht uit Filton, 2 febr. Airbus maakte gisteren als eerste vliegtuigfabrikant een testvlucht op ‘schone’ brandstof. De A380 superjumbo vloog van het Britse Fulton naar Toulouse, in Frankrijk. Het toestel vloog op een mix van gewone brandstof en de zogeheten Gas-to-liquid (GTL) biobrandstof. Airbus troeft hiermee zijn concurrent Boeing en het Britse bedrijf Virgin Airlines af, die volgende maand een ‘schone’ testvlucht willen houden van Londen naar Amsterdam. De vliegtuigindustrie staat onder druk om iets te doen aan de hoge uitstoot van CO2. Foto AP This photo provided by Airbus shows an Airbus A380 during its first alternative fuel test flight between Filton, England, and Toulouse, southwestern France, Friday, Feb. 1, 2008. Airbus A380, the world's largest passenger jet, became the first commercial plane to be powered by alternative fuel on a test flight Friday, the planemaker said. (AP Photo/S Ognier, Airbus) ** NO SALES ** Associated Press

Rectificatie / Gerectificeerd

Correcties en aanvullingen

Brandstof

In het fotobijschrift Airbus voert eerste schone vlucht uit (2 februari, pagina 21) is sprake van de Gas-to-liquid biobrandstof . Dit is echter geen biobrandstof . Wel is Gas-to-liquid brandstof schoner dan kerosine.