Virgin kondigt bod Northern Rock aan

Rotterdam, 1 febr. Het Britse Virgin-concern zal maandag een bod uitbrengen op de noodlijdende Britse hypotheekbank Northern Rock. Dat heeft Virgin-baas Richard Branson gezegd tegen verslaggevers van Reuters in Moskou. Branson zei: ”We geloven dat we in de toekomst een sterke bank kunnen creëren en we hopen duidelijk te kunnen maken dat we de belastingbetaler zijn geld terug kunnen geven.” Northern Rock kwam eind vorig jaar in de problemen toen de bank geen geld meer kon lenen wegens de onrust op de financiële markten. Klanten verloren het vertrouwen in de bank en wilden massaal hun geld opnemen. De Britse overheid heeft vele miljarden uitgegeven om Northern Rock overeind te houden. Ook zou de regering overwegen Northern Rock te nationaliseren. Een verkoop aan een andere partij behoort ook tot de mogelijkheden. Het gerucht dat Vrigin Northern Rock wil overnemen gaat al enkele weken.