Van Basten bevestigt eerste gesprek met Ajax

Marco van Basten heeft vorige week met een afvaardiging van Ajax over het hoofdtrainerschap van de Amsterdamse club gesproken. Dat heeft de bondscoach van het Nederlands elftal gisteren bevestigd in AD Sportwereld.

Van Basten beweert dat hij niet de enige kandidaat is voor de vacature. „Ik heb vorige week een gesprek met Ajax gehad. De vraag was hoe ik er tegenover sta om daar te gaan werken. Het is nog heel pril en het was maar een oriënterend gesprek. Ik heb begrepen dat er ook een andere kandidaat is. In de loop van de volgende week komt er een tweede gesprek waar ik zelf misschien niet eens bij zal zijn. We zien wel. Ik richt me in elk geval eerst op mijn werk voor de KNVB. Het Nederlands elftal en het EK tellen op dit moment het zwaarst voor mij.”

Ajax wil de contacten met Van Basten nog niet bevestigen. Guus Hiddink, die nog steeds zijn contract als bondscoach van Rusland niet heeft verlengd, zou bij de club veel steun genieten. Ook de naam van oud-Ajacied Frank Rijkaard is al bij Ajax gevallen. De 43-jarige Van Basten debuteerde in 1982 als speler bij Ajax. Hij vertrok vijf jaar later naar AC Milan. Als trainer keerde Van Basten in 2003 terug in Amsterdam, waar hij samen met John van ‘t Schip de verantwoordelijkheid had over het tweede elftal. Een jaar later tekenden beide vrienden een contract als bondscoach van het Nederlands elftal. (ANP)