tv film

tv film Shrek 2 (Andrew Adamson, 2004) SBS6, 18.55-20.30u. Nieuwe avonturen van de groene boeman en zijn droomprinses Fiona. Het vervolg is minder scherp en venijnig dan deel één, waarin met het zoete imago van heel wat sprookjes werd afgerekend, maar vermakelijk blijft het. Met een hoofdrol voor de onbetrouwbare Gelaarsde Kat.

Shrek 2 (Andrew Adamson, 2004)SBS6, 18.55-20.30u.

Nieuwe avonturen van de groene boeman en zijn droomprinses Fiona. Het vervolg is minder scherp en venijnig dan deel één, waarin met het zoete imago van heel wat sprookjes werd afgerekend, maar vermakelijk blijft het. Met een hoofdrol voor de onbetrouwbare Gelaarsde Kat.

Erin Brockovich(Steven Soderbergh, 2000)RTL4, 20.30-22.50u.

Soderbergh verfilmde aangenaam nonchalant het waar gebeurde verhaal van alleenstaande moeder (Julia Roberts) die met gedesillusioneerde advocaat (Albert Finney) de strijd aanbindt met een vervuilend chemieconcern. Roberts won een Oscar voor haar rol.

Turtles Can Fly(Bahman Ghobadi, 2004)Ned.2, 22.50-00.25u.

De grens tussen Turks en Iraaks Koerdistan loopt dwars door dorpen heen. In deze wereld houden kinderen zichzelf in leven. Een portret van een broer zonder armen, een zus zonder illusies en een klein scheel jochie dat ze meezeulen.

No Man’s Land(Danis Tanovic, 2001)Ned.2, 01.05-02.40u.

Speelfilmdebuut over de oorlog in Bosnië, die Tanovic als cameraman meemaakte. Drie soldaten zijn in een eigenaardige patstelling geraakt in een loopgraaf. De waanzin van de door Tanovic tot een soort Wachten op Godot ingedikte tragikomedie won vele prijzen.