Tijdelijk winters

Het weekeinde levert een klein beetje winterweer op. Vannacht en morgenochtend valt een aantal sneeuwbuien en zondagochtend gaat het een graadje vriezen.

Volgende week wordt het echter opnieuw zachter en blijft het wisselvallig. Nadat het vanmiddag op de meeste plaatsen droog is geweest, volgen vanavond vanuit het noorden buien. Sommige buien gaan gepaard met onweer, hagel en (zware) windstoten.

Komende nacht wordt de lucht zo koud dat er ook sneeuw kan vallen. De temperatuur daalt tot het vriespunt, zodat het plaatselijk in de hogere delen van het land, zoals op de Veluwe, tijdelijk wit kan worden.

Morgenochtend zullen de winterse buien zich vooral tot de noordelijke provincies beperken. Het zuiden heeft de grootste kans op droog en vrij zonnig weer. Maar ook op andere plaatsen zijn morgen zonnige perioden te verwachten. In de middag is het dan vrijwel overal droog. Het wordt maximaal 4 tot 6 graden met een matige, aan zee veelal vrij krachtige westelijke wind, kracht 5.

Zondag draait de wind naar het zuidoosten en zal matig tot vrij krachtig blijven. Verder is het droog en komen wolkenvelden voor. In de nacht en ochtend krijgt het binnenland waarschijnlijk te maken met 1 of 2 graden vorst en zondagmiddag wordt het rond 4 graden. Maandag gaat de temperatuur alweer omhoog en nadert er vanuit het westen een regengebied.