The Fish Pond Song

The Fish Pond Song Vier 'vouwhuizen' zijn in een grote verduisterde zaal van het Stedelijk Museum Den Bosch gemaakt om als decor te dienen voor de eerste museale presentatie van het enorme filmproject The Fish Pond Song van Jeroen Kooijmans. Het project gaat over een leger dat rondzwerft in het Brabantse landschap. Het leger lijkt zonder bestemming, soms dreigend, soms ontwapend machteloos. Bij een ven passeren de soldaten het paradijs met badende maagden, maar herkennen dit niet. Zonder dat er zich een duidelijk verhaal ontspint zijn er toch veel aanknopingspunten. Jeroen Kooijmans tot 12 mei SM's Stedelijk Museum Den Bosch, Magistratenlaan 100. Di en do 13-21u, wo, vr, za en zo 13-17u. (3, 4 en 5 febr gesloten (carnaval)

Vier 'vouwhuizen' zijn in een grote verduisterde zaal van het Stedelijk Museum Den Bosch gemaakt om als decor te dienen voor de eerste museale presentatie van het enorme filmproject The Fish Pond Song van Jeroen Kooijmans. Het project gaat over een leger dat rondzwerft in het Brabantse landschap. Het leger lijkt zonder bestemming, soms dreigend, soms ontwapend machteloos. Bij een ven passeren de soldaten het paradijs met badende maagden, maar herkennen dit niet. Zonder dat er zich een duidelijk verhaal ontspint zijn er toch veel aanknopingspunten.

Jeroen Kooijmans tot 12 mei SM's Stedelijk Museum Den Bosch, Magistratenlaan 100. Di en do 13-21u, wo, vr, za en zo 13-17u. (3, 4 en 5 febr gesloten (carnaval)