Sneeuw in oude stadscentrum van Jeruzalem

Sneeuw in oude stadscentrum van Jeruzalem Jeruzalem. Twee Palestijnse jongetjes spelen in de sneeuw op de Tempelberg, door moslims de Haram al-Sharif genoemd, in het oude centrum van Jeruzalem. Op het heilige heuvelplateau bevinden zich de Al Aqsa-moskee en de gouden Rotskoepel. De profeet Mohammed zou vanaf die plek zijn nachtelijke reis naar de hemel zijn begonnen. Sneeuw is vrij uitzonderlijk, maar geen unicum in Jeruzalem, dat 800 meter boven de zeespiegel ligt. In 2003 zorgde een koufront voor zware sneeuwval in Israël, de Palestijnse gebieden en delen van Libanon en Jordanië. Op de Westelijke Jordaanoever viel toen dertig centimeter sneeuw. In Libanon was de snelweg van Beiroet naar het Syrische Damascus geblokkeerd. Foto AFP/ Mehdi Fedouach Palestinian boys play with snow near the Dome of the Rock in Jerusalem?s Old City al-Aqsa compound, 31 January 2008 after a night of snowstorm. Blankets of snow brought the Holy City of Jerusalem and other cities across the Middle East grinding to a halt as icy weather gripped the mainly desert region. AFP PHOTO/MEHDI FEDOUACH AFP

Twee Palestijnse jongetjes spelen in de sneeuw op de Tempelberg, door moslims de Haram al-Sharif genoemd, in het oude centrum van Jeruzalem. Op het heilige heuvelplateau bevinden zich de Al Aqsa-moskee en de gouden Rotskoepel. De profeet Mohammed zou vanaf die plek zijn nachtelijke reis naar de hemel zijn begonnen.

Sneeuw is vrij uitzonderlijk, maar geen unicum in Jeruzalem, dat 800 meter boven de zeespiegel ligt. In 2003 zorgde een koufront voor zware sneeuwval in Israël, de Palestijnse gebieden en delen van Libanon en Jordanië. Op de Westelijke Jordaanoever viel toen dertig centimeter sneeuw. In Libanon was de snelweg van Beiroet naar het Syrische Damascus geblokkeerd.