Rebellen rukken op naar hoofdstad Tsjaad

N`djamena. Rebellen die door Soedan worden gesteund, rukken op naar de Tsjadische hoofdstad N`djamena. Volgens veiligheidsbronnen is een colonne van 300 voertuigen de stad Ati gepasseerd en ongeveer 250 kilometer van de N`djamena gestopt, waar de rebellen Tsjadische troepen het hoofd moesten bieden. Woensdag hebben de rebellen de strategisch belangrijke stad Oum Hadjer ingenomen. De regering heeft de aanwezigheid van het leger in N`djamena vergroot. De meeste kinderen zijn door school naar huis gestuurd. De Amerikaanse ambassade waarschuwt dat de situatie ”zeer onstabiel” is. De rebellen willen president Deby afzetten. Twee jaar geleden bereikten ze met een soortgelijk offensief N`djamena voordat ze door Franse troepen werden verdreven. Frankrijk heeft 1.100 soldaten in Tsjaad.