Overige Films

* Shrek 2 (Andrew Adamson, 2004, VS). Succesvolle animatiefilm speelt deze keer met iconen uit bekende films. Met hilarische rollen voor drie blinde muizen en Pinokkio. Hoogtepunt is de Gelaarsde Kat (Antonio Banderas) een onbetrouwbare huurling met twee smachtende poezenogen als geheim wapen. SBS6, 18.55-20.30u.

* Erin Brockovich (Steven Soderbergh, 2000, VS). Aangenaam nonchalante biopic over een onontwikkelde, gedreven Californische vrouw die een grootscheeps grondwatervervuilingsschandaal op het spoor komt. Oscar voor Julia Roberts. RTL4, 20.30-22.50u.

Ali G Indahouse (Mark Mylod, 2002, GB/Dui/Fra). Sacha Baron Cohens alter ego Ali G zet vooral witten te kijk die zwart willen zijn, door de bravoure te parodiëren van rapvideo’s vol goud, pooiers en lekkere wijven. RTL5, 20.30-22.05u.

The Gingerbread Man (Robert Altman, 1998, VS). Atypische Altmanfilm speelt zich af in het diepe Zuiden van de VS, waar advocaat Kenneth Branagh in de ban raakt van door haar vader bedreigde minnares. Net5, 20.30-22.35u.

* No Man’s Land (Danis Tanovic, 2001, Bosnië/Slov/It/Fran/GB). Oscarwinnende film speelt zich voor een groot deel af in een loopgraaf tijdens de oorlog in Joegoslavië, waar een Bosniër en een Serviër samen moeten voorkomen dat er een mijn ontploft. Zwarte humor. Ned.2, 1.05-2.40u.

True Confessions (Ulu Grosbard, 1977, VS). Corruptie, machtswellust, zondebesef en morele superioriteit in een warrige thriller over twee broers die tegenover elkaar komen te staan: een ambitieuze, dubieuze priester (Robert De Niro) en een buigzame politieman (Robert Duvall). BBC1, 1.20-3.00u.