Oscarproducenten bereiden een reserveshow voor

LOS ANGELES, 1 febr. Het productieteam dat verantwoordelijk is voor de Oscaruitreiking werkt aan een noodscenario als de ceremonie onverhoopt niet door mocht gaan. Eerder werd het feest rond de Golden Globes al afgelast wegens de staking van scenarioschrijvers, waar Hollywood inmiddels drie maanden onder gebukt gaat. De schrijvers eisen van de filmproducenten een kleine vergoeding voor de distributie via dvd en internet. Deze week zijn weer met enkele kleine producenten tussenakkoorden gesloten. Het alternatieve scenario voor de Oscaruitzending van 24 februari bevat onder meer een documentaire over de 80-jarige geschiedenis van de Oscars en de hoogtepunten uit de shows van de afgelopen decennia. Grote kanshebbers voor de Oscars zijn de thriller No Country For Old Men van de gebroeders Coen en het epos There Will Be Blood van Paul Thomas Anderson, over opkomst en ondergang van een oliemagnaat.