Nuvifone versus iPhone

Daar kon je op wachten. Telefoonfabrikanten breiden hun mobieltjes uit tot navigatiesystemen, maar nu gaan navigatiefabrikanten ook telefoontjes maken. Garmin kondigde de Nuvifone aan: een opgevoerd gps-systeem waarmee je kunt bellen en sms’en. Op het eerste gezicht net een iPhone: groot scherm (3,5 inch), aanraakbediening en de mogelijkheid om mp3-tjes en films af te spelen.

De Nuvifone heeft twee belangrijke functies die de iPhone nog niet heeft, namelijk gps en een snelle mobiele webverbinding (HSDPA). Voeg daarbij de uitstekende Garmin navigatiesoftware, en dat verklaart waarom gadgetliefhebbers zo watertandend op de foto’s van deze nieuwe mobiele multitasker reageren.

De eerste Nuvifones moeten in het najaar in de winkel liggen: we wachten ondertussen op de eerste tomtom-telefoon.

Marc Hijink

Meer foto's en specificaties op nrc.nl/hebben