Matisse en Vantongerloo

Matisse en Vantongerloo In 1952 schonk Henri Matisse 82 werken aan zijn geboortestadje Le Cateau-Cambrésis in Noord-Frankrijk. De collectie is ondergebracht in het onlangs vernieuwde Musée Matisse/Palais Fénelon. Onlangs schonk Alice Teriade, de weduwe van de schrijver/kunstboekenuitgever Tériade, haar collectie van 39 werken van de belangrijkste kunstenaars van de eerste helft van de 20ste eeuw aan het museum. Hoogtepunt: de door Matisse ontworpen eetkamer voor Tériade’s villa in Zuid-Frankrijk. Het eetkamertje werd in het Musée Matisse gereconstrueerd. T/m 2 maart is ook een retrospectief van Georges Vantongerloo (1886-1965). Musée Matisse, 59360 Le Cateau-Cambrésis, 90 km ten Zuid-Oosten van Lille, www.cg59.fr

In 1952 schonk Henri Matisse 82 werken aan zijn geboortestadje Le Cateau-Cambrésis in Noord-Frankrijk. De collectie is ondergebracht in het onlangs vernieuwde Musée Matisse/Palais Fénelon. Onlangs schonk Alice Teriade, de weduwe van de schrijver/kunstboekenuitgever Tériade, haar collectie van 39 werken van de belangrijkste kunstenaars van de eerste helft van de 20ste eeuw aan het museum. Hoogtepunt: de door Matisse ontworpen eetkamer voor Tériade’s villa in Zuid-Frankrijk. Het eetkamertje werd in het Musée Matisse gereconstrueerd. T/m 2 maart is ook een retrospectief van Georges Vantongerloo (1886-1965).

Musée Matisse, 59360 Le Cateau-Cambrésis, 90 km ten Zuid-Oosten van Lille, www.cg59.fr